Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Roberto Hernández két évre szerződött, a svéd válogatott amerikai bedobója, Ashley Key a PINKK Pécsi 424 új igazolása

2014. 09. 01.

Augusztus 22-én megkezdte a felkészülést a következő szezonra a magyar bajnok PINKK Pécsi 424 együttese. Az első edzéseken a tavalyi keretből Őri Györgyi, Ruják Nóra, Katona Szidónia, Adamecz Lilla, Gémes-Sarok Nikolett vett részt kiegészülve a nyáron igazolt pécsi Sánta Petrával. A PVSK neveltje, Nagy Dorottya a megterhelő nyári korosztályos válogatott világversenyek után rövidebb pihenőt kapott és szeptember 10.-én kapcsolódik be a közös munkába. A légiósok közül Azania Stewart érkezik először, szeptember 3.-án csatlakozik a csapathoz. Aija Putnina szeptember 5.-én, Jamierra Faulkner szeptember 15.-én érkezik a PINKK együtteséhez.
A Bajnok csapatból Erős Fruzsina Budapesten tanul tovább, szünetelteti kosárlabdázói pályafutását. Ágnerné Kováts Nóra anyai örömök elé néz, így szintén nem áll a csapat rendelkezésére. Győri Dorottya májusban, a játékos pályafutása érdekében nélkülözhetetlen térd műtéten esett át. Rehabilitációja még tart, október végéig biztosan nem lesz a PINKK játékosa.

Roberto Hernández, szakmai igazgató 2 évre szerződött

Roberto Hernández irányítja a felkészülést, a bajnok edzővel 2 éves szerződést kötött klubunk aki a jövőben szakmai igazgatóként dolgozik a PINKK Pécsi 424 sikereiért és a nyáron kötött együttműködési megállapodás értelmében a komlói női kosárlabda utánpótlás fejlődéséért.
Roberto Hernández munkáját edzőkét Szentendrei Áron és Iványi Dalma segíti. A komlói utánpótlás nevelés munkájába a szakmai stábon kívül néhány PINKK Pécsi 424 játékos is besegít.

Felkészülés

A felkészülés Pécsett folyik szeptember 8.-áig, majd a csapat Balatonboglárra utazik egy egy hetes edzőtáborba, ahol az első felkészülési mérkőzést is lejátsszák.A csapat szeptember 25-28 között részt vesz a rangos trutnovi nyolc csapatos felkészülési tornán a Nadezhda Orenburg, Dynamo Kursk, Wisla Can-Pack Krakow, Good Angels Košice, Artego Bydgoszcz, Sokol Hradec Králové, Kara Trutnov csapatok társaságában.

Ashley Key svéd válogatott amerikai bedobó

A svéd válogatott amerikai bedobója Ashley Key a PINKK Pécsi 424 új igazolása. A 29 éves 180 cm magas Key a tavalyi szezont a BK IMOS Brno csapatánál töltötte ahol 34,3 perc 11,5 pont 5,1 lepattanó 1,7 gólpassz átlagot ért el az Euroligában. A svéd válogatott alapembere és legeredményesebb játékosa volt a nyáron sikeresen megvívott EB selejtezőkön, a mindegyik külső poszton(1,2,3) bevethető Ashley Key 25,3 perc alatt 14,0 pontot 3,5 lepattanót és 2,0 gólpasszt átlagolt.
A kiváló védő és pontszerző játékos Putninához hasonlóan már ez előző szezonokban is a PINKK kívánság listáján szerepelt. A játékos és ügynökének a Roberto Hernándezzel ápolt jó kapcsolatának eredménye a most megkötött szerződés. Roberto Hernández roppant elégedett klasszis játékos megszerzésével. Ashley Key szeptember 3.-án csatlakozik a PINKK Pécsi 424 csapatához.