Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Nem kerek a labda, a PEAC mehetett boldogan haza

2013. 10. 31.

PINKK Pécsi 424 - PEAC-Pécs 64-66 h.u. (11-11,17-10,16-24,18-17,2-4)
Komló, V: Földházi, Gorka, Minár
PINKK: Őri 2, Mincikova 7/3, Tomlinson 8, Sinclair, Sarok 10/6 Csere: Ajdukovic 16, Iványi 7, Kováts, Ruják 5/3, Győri 5, Adamecz 4. Edző: Roberto Hernandez
PEAC: Jovanovic 7, Reid 3,Horváth, Nagy-Bujdosó 14/3, Williams 33/9 Csere: Fűrész 7/3, Orozovic, Kiss, Raus, Kaposi, Szűcs 2. Edző: Zeljko Djokics
A várakozásoknak megfelelően telt ház fogadta a pályán küzdő feleket. Szurkolóink erre az estére külön koreográfiával készültek. Bemutatáskor papírszalag és rózsaszín-fehér konfettieső fogadta lányainkat. Néhány perccel később pedig útjára indult a labda.
A tét láthatóan nyomasztotta mindkét csapatot. Közel 3 perc telt el a mérkőzésből az első pontokig, melyet Nagy-Bujdosó jegyzett, azonban ez idő alatt számtalan eladott labda, lépéshiba, elvétett támadásokat láthatott a publikum. A PINKK képtelen volt higgadtan játszani és 0-5-nél már a 4. percben időt kért Roberto Hernandez. Az időkérést követően Mincikova törte meg a hazai gólcsendet és Őri kosarával már tartottuk a távolságot (4-9). Hiába néztünk azonban az eredményjelzőre, továbbra is a nagy akarásnak nyögés lett a vége mindkét oldalon. A játékszer úgy viselkedett a pályán, mint rulett golyó a pörgő keréken, amely keresi a helyét. Hosszú másodpercek teltek el úgy, hogy a gyűrű közelében nem járt a labda. Fűrész Dia büntetőivel már 7 ponttal vezetett a PEAC, amikor a Csapat elkapta a fonalat és az első negyed végét egálra hoztuk (11-11).
A folytatásban szinte megismétlődött a mérkőzés eleje. Bátran kijelenthetjük, hogy inkább a küzdelem, mint a látványos szép játék dominált, s ezzel együtt a 14. percre ismét a PEAC ugrott meg Williams és Reid kosarai révén (13-19). Bár a játék továbbra sem volt gördülékeny de Győri Dóra gól+egyes akciójával jeleztük, hogy mi is a pályán vagyunk és tudunk többet is mutatni az eddigieknél. Ajdukovic remek palánk alatti munkájának is köszönhetően 15-2-es sorozatot repesztettünk a negyed hátralévő részében és viszonylag magabiztos előnnyel mehettünk a szünetre (28-21).
A második félidőt mi kezdhettük és ezáltal újabb esélyünk volt, hogy növeljük a távolságot. Egyvalakivel azonban nem számoltunk. Őt pedig úgy hívják Latoya Williams. A PEAC amerikai centere tökéletes dobóként élt a számára tálcán kínált lehetőségekkel. Kis túlzással élve a PEAC támadójátékával hatékonyan zavarta össze a PINKK védelmét, majd a kavarodás végén mindig Williams maradt üresen. Annyira, hogy néha még maga is rácsodálkozott. Dobott kintről, dobott bentről, egy-egyezésből vagy leosztásból. 18 pontot szorgoskodott össze a negyedben és egyedül vitte a hátán a vendég együttest. Hiába segített Reid kipontozódása, Williams megoldhatatlan volt számunkra. A negyed végén szerzett triplával újra a PEAC vezetett (44-45).
Volt még hátra tíz perc és még semmi nem dőlt el. Iványi duplájával újra kezünkbe vettük a mérkőzés irányítását és a 33. perc végére lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk (50-47). Fáradni látszott a csapatunk és friss erőként Sinclairtől vártuk volna a fontos pontokat, de ezen az estén nem sült el a keze. Óriási csata dúlt a parketten minden labdáért. Időkérésünket követően Fűrész süllyesztett el egy triplát a gyűrűnkben, melyre két gyors kosárral válaszoltunk és azonnal jött is Djokic időkérése (54-52). Hosszú hajrát indítottunk melyben Mincikova és Sarok triplája után robbant a csarnok, de két és fél perc rengeteg idő egy ilyen mérkőzésen (62-56). A lélektani előny nálunk volt, a vendégek időkérését követően azonban Nagy-Bujdosó hozta közelebb csapatát (62-58). 1:32 vissza, és PINKK időkérés. Az idő nekünk dolgozik, pörgessük a másodperceket... Mincikova nagyon korán triplát vállal, ami nem sikerül és Sarok faultja után a legrosszabb boltot kötjük. Alig ment az óra és két vendégbüntető Fűrésznek, aki nem hibázik (62-60). Elfogyott a levegő, de még mindig van egy perc. Ajdukovic elpasszolja, Williams ellépi. Az újabb támadási kísérletnél egy elzárásnál Dalmát szabályosan fellökik. A lényeg, szabályosan… A labdát megmentjük, de Sarok triplakísérlete reménytelenül rövid. Még mindig 62-60, támadhat a PEAC, a bejátszáskor pedig Nagy-Bujdosó kezéből kikotorja Iványi a labdát és feldobásra ment. 22 másodperc van vissza és marad a PEAC-nál a labda. Időkérést követően elalszunk védekezésben és bár Nagy-Bujdosó átdobja a gyűrűt ziccerben a lepattanó labdáért való harcban Sarok kap faultot. Jovanovic egyenlít (62-62). 15 másodperc de a meccslabda nálunk van. Sarok Iványit hozza játékba, a visszapassznál azonban elvéti a labdát, s visszajátszás miatt már a PEAC támadhat. Szerencsére a vendégek is elvétik, hosszabbítás (62-62).
Érezhetően elfáradtunk a végjátékra, de a maradék energiákat mozgósítanunk kellett, ha nyerni akarunk. Három és fél perc telt el pontszerzési kísérletekkel, de egyik csapat sem tudott pontot szerezni akcióból. A jobbnál is jobb dobóhelyzetet kerestük és ez végül megbosszulta magát. Eladott labdát követően Kováts szabálytalankodott a PEAC palánkja alatt Williamsszel szemben, aki már állhatott is a büntetővonalra és nem hibázott (62-64). Oda-vissza elhibázott támadások után lepattanó labdából Iványi egészpályás átadással játszotta meg Ajdukovicot aki a palánk alól nem hibázott (64-64). 37 másodperc és még mindig döntetlen. Williams villan egy tempóval és már csak egy támadásra marad idő (64-66). Mincikova triplakísérlete azonban rövid és ezzel a PEAC megnyeri a mérkőzést.
Ismét fájó vereséget szenvedtünk hazai pályán. Tudjuk, hogy ezúttal is egy kevés hiányzott, s talán van még idő helyrehozni a hibákat. Mert tudunk ennél sokkal jobban is játszani. Folytatás szombaton Pöstyénben!

Stasztika:

Mezőny dobószázalék: 24/60 40% ill. 22/64 34%
3-pontos dobószázalék: 4/17 24% ill. 5/18 28%
Büntető dobószázalék: 12/15 80% ill. 17/24 80%
Lepattanó: 41 (Ajdukovic, Tomlinson 7) ill. 40 (Jovanovic 11)
Gólpassz: 13 (Ruják, Ajdukovic, Tomlinson 3) ill. 11 (Jovanovic 3)
Szerzett labda: 7 ill. 12
Eladott labda: 20 ill. 14
Fault: 26 ill. 21