Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

A horvátok lépték át a határokat

2013. 10. 17.

ZKK Novi Zagreb - PINKK PÉCSI 424 67-56 (14-16, 23-6, 16-18, 14-16)
Zágráb, 150 néző. V: A. Jovovic, J. Tomic, N. Perlic
Zágráb: Ciglar 15/3, Dabovic 9/6, Komplet 7/3, Karcic 5/3, Pascua 14. Csere: Juric 3, Bosilj 2, Bura 6, Ivankovic 4, Raksányi 2. Edző: Vladimir Ivankovic
Pécs: Iványi 5/3, Ruják 2, Sinclair 18/6, Őri 2, Ajdukovic 8. Csere: Sarok 4, Mincikova 9/3, Adamecz 2, Győri, Tomlinson 4, Kováts 2. Edző: Roberto Hernández
Közel kéttucatnyi pécsi szurkoló érkezett Zágrábba, hogy buzdítsa a pécsi lányokat. Érkezett is néhány furcsa pillantás a hazai nézők részéről, akik láthatóan nem voltak ehhez hozzászokva. Bemutatáskor zászlóerdő és rózsaszín konfetti, majd a nagy szektorzászló köszöntötte a pécsi csapatot, hogy ez is erőt adjon a mérkőzéshez.
Robbantott is a csapat a feldobást követően és mire a hazaiak felocsúdtak a meglepetésből már kilenccel ment a PINKK (0-9). Hazai időkérést követően megkezdte a pontgyártást a horvát együttes is. Amilyen jól kezdődött számunkra a mérkőzés úgy esett szét a k övetkező percekben a csapat játéka. Megtorpanásunkat a Novi Zagreb kíméletlenül kihasználta és egy 10-0-s sorozattal fordítottak a 6. percben (10-9). Igaz a nagy rohanás közben Mincikova olyan ollóba fogást kapott félpályánál, amelyre még az NHL-ben is csettintettek volna. Egyre több pontatlanság került a játékunkba, és szinte díszcsomagolásban adtuk át a labdát a hazaiaknak, ennek ellenére még sikerült a negyed végére minimális előnyt kicsikarni (14-16).
A második negyedben magasabb sebességi és keménységi fokozatra kapcsolt a vendéglátó. A játékvezetőkről nem mondhatjuk el. hogy szétfújták volna negyedet… A szabályok átmeneti felfüggesztése számos szerzett horvát labdában és esélytelen pécsi pontszerzési kísérletekben realizálódott. Szétesett a PINKK játéka, s a horvát rohamokat képtelenek voltunk megfékezni. Nincs mit szépíteni a dolgon, 23-4-es sorozatot repesztett a Zágráb és állva hagyott minket (35-20). Sarok Niki szépített, a negyed zárójelenete azonban feltette az i-re a pontot. 3 másodperccel a játékrész vége előtt időkérést követően a palánkunk közeléből jöhettek oldalról a hazaiak. Az első passzt sikerült lefülelni, így bár maradt a labda a horvátoknál az órán már csak 0.6 másodperc maradt. A labda pedig útnak indult nagy ívben a palánk másik oldala felé, ahol Pascua senkitől sem zavartatva kapta el a labdát, majd tempóba állva a gyűrűbe továbbította. Roberto Hernandez hiába reklamált, hogy ennyi idő alatt ez nem lehetett szabályos kosár, a válasz csak egy technikai hiba beígérése volt a játékvezető részéről.
Bosszantó volt a második negyed ilyen mértékű elvesztése. A játék képe pedig sok bíztató dologgal nem szolgált a második félidőre. Egy dologban bízhattunk, hogy ebben a játékban manapság 15 pont sem ledolgozhatatlan hátrány. Roberto Hernandez a szünetben - ennek megfelelően - jó fűtő módjára igyekezett feltüzelni a csapatot. Aztán kifutottak a parkettre lányaink, s szurkolóink félretéve a második negyedben látottakat, elővették hangszálaikat és teli torokból szurkolva indították útjára a csapatot.
A pécsiek kezdhették a második félidőt és láthatóan igyekezett a csapat felvenni a megfelelő harcmodort. Bár a dobóformánkon nem sikerült javítani, a harcosság meghozta az eredményét és a 24. perc kezdetén már csak tíz volt közte (39-29). Izzott a pécsi szurkolótábor, s bár a szabálykönyv értelmezésében volt némi nézeteltérés, a csapat szívósan munkával faragta hátrányát (42-35). Horvát időkérést követően aztán eltört a pohár. Ciglar megismételhetetlen mozdulatsorral jelezte, hogy Ruják faultolta. Hernandez azonban megismételte... Röpült is a technikai hiba a pécsi edző számára, s ez a momentum 4 büntető plusz labdához juttatta a Novi Zagrebet. Három sikeres büntetővel újra tíz volt közte (45-35), s bár a támadást kivédtük a támadójátékunk továbbra sem volt pontos. A negyed zárása ismét a hazaiaknak sikerült jobban és hiába kapaszkodtunk fel 7 pontig végül 13 pont hátránnyal vonultunk a kis szünetre (53-40).
A záró szakaszban sűrű pécsi faultok után közel két perc elteltével született az első hazai pont (55-40). Fogyott az idő, de a Csapat hite nem! Küzdeni akarásával és az utolsó erőtartalékok mozgósításával védekezett a PINKK, míg támadásban Ajdukovic centerjátékával, Iványi triplájával újra látóközelségbe került a zágrábi együttes (55-49). Karcic fújt riadót hazai oldalon egy triplával és ezzel levegőhöz juttatta csapatát (58-49). Sajnos a végjátékban hiába védekeztünk erőn felül, a támadásinkból elfogyott az erő. Sinclair hármasával még újra tízen belül voltunk (60-52), azonban a mérkőzésből már kevesebb, mint két perc maradt. A végjátékban ugyan az eladott labdák megpecsételték sorsunkat, de érdekes volt látni, hogy egyik edző sem tette le a mérkőzést a kezéből, s igyekezett a legtöbbet kihozni a hátralévő időből. A vége 67-56 lett. Így elmondhatjuk, hogy a csúf második negyeden kívül a másik hármat a PINKK nyerte. Ez pedig azért bíztató, minden körülményt figyelembe véve.
Joggal bízhatunk benne, hogy otthon visszavágunk!

Statisztika:

Mezőny dobószázalék: 26/62 42% ill. 21/59 36%
3-pontos dobószázalék: 5/16 31% ill. 4/10 40%
Büntető dobószázalék: 10/17 59% ill. 10/11 91%
Lepattanó: 42 (Karcic 10) ill. 42 (Tomlinson 15)
Gólpassz: 15 (Ciglar 6) ill. 13 (Mincikova 6)
Szerzett labda: 14 ill. 6
Eladott labda: 13 ill. 20
Fault: 17 ill. 23